MATKAEHDOT

FINNAIR PLUS -PISTEILLÄ VARATTAVIEN FINNAIR PLUS MATKOJEN ERITYISEHDOT

Maksaminen, sopimuksen syntyminen ja matkadokumenttien toimitus
Hinnat ja verot
Muutokset ja peruutukset
Asiakkaan velvollisuudet ja vastuut
Asiakkaan vastuut matkan vahvistamisen ja maksamisen jälkeen sekä matkan aikana
Aurinkomatkojen vastuut
Asiakkaan itse valitseman ja erikseen ostettavan lisäpalvelun ehdot (retket ja kiertoajelut yms.)

ILMAN PISTEITÄ VARATTAVAT LENTO+HOTELLI -MATKOJEN ERITYISEHDOT

Maksaminen, sopimuksen syntyminen ja matkadokumenttien toimitus
Hinnat ja verot
Muutokset ja peruutukset
Asiakkaan velvollisuudet ja vastuut
Asiakkaan vastuut matkan vahvistamisen ja maksamisen jälkeen sekä matkan aikana
Aurinkomatkojen vastuut
Asiakkaan itse valitseman ja erikseen ostettavan lispalvelun ehdot (retket ja kiertoajelut yms.)

HYVÄ TIETÄÄ

Hyvä tietää Hotellit
Hyvä tietää - Lennot
Matkustettaessa Yhdysvaltoihin
Matkustettaessa Isoon-Britanniaan
Matkustettaessa Thaimaahan
Matkustettaessa Kanadaan


PALVELUMAKSUHINNASTO

FINNAIR PLUS -PISTEILLÄ VARATTAVIEN FINNAIR PLUS MATKOJEN ERITYISEHDOT

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab (myöhemmin Aurinkomatkat) Finnair Plus Lento&hotelli –matkaostot ja varaukset kuuluvat valmismatkalain alaisuuteen. Aurinkomatkojen Finnair Plus Lento&hotelli -matkat ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia valmismatkoja, joiden vastuullinen matkanjärjestäjä on Aurinkomatkat. Matkat kuuluvat valmismatkavakuuden piiriin. Aurinkomatkat on asettanut Suomessa Kuluttajavirastolle vakuuden, joka kattaa nämä matkat. Aurinkomatkojen rekisteritunnus Kuluttajanvirastossa on KuVi 164/88/MJ. Finnair Plus Lento&hotelli -matkoihin sovelletaan 1.7.2009 voimaan astuneen valmismatkalain ja yleisten valmismatkaehtojen (YVE) lisäksi tietyiltä osin alla olevia erityisehtoja.

Vahvistamalla ja maksamalla varauksen asiakas hyväksyy kaikki Finnair Plus Lento&hotelli -matkaehdot.

Finnair Plus Lento&hotelli -matka on matkapaketti, jossa hinta koostuu määriteltyjen Finnair Plus -pisteiden ja rahallisesti maksettavan osuuden mukaan. Hinta ja pisteet ovat per henkilö. Asiakkaan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on käytössään valitsemalleen matkalle riittävästi Finnair Plus- pisteitä kutakin matkustajaa kohden.

Finnair Plus Matkat tuotetaan yhteistyössä Aurinkomatkojen, Finnairin ja kohdemaan palveluista ja järjestelyistä vastaavien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Nämä matkaehdot ovat voimassa kaikilla Finnair Plus Lento&hotelli -matkoilla. Finnair Plus Teema- ja tarjousmatkojen erityismatkaehdot on mainittu Finnair Plus Matkat -sivustolla kunkin matkan kohdalla.

Maksaminen, sopimuksen syntyminen ja matkadokumenttien toimitus

Asiakas varaa Finnair Plus Lento&hotelli-paketin finnair.fi / finnairplus.area.fi –sivustolta. Sopimus syntyy, kun asiakas hyväksyy lukeneensa matkaehdot, maksaa matkan ja saa varaamastaan matkasta varausvahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Vahvistettu varaus sisältää varausnumeron.

Asiakkaan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä ja/tai mukana matkustavilla henkilöillä on käytössään valitsemalleen matkalle riittävästi Finnair Plus -pisteitä. Aurinkomatkat ei voi yhdistää eri Finnair Plus -pistetilien saldoja. Asiakas on vastuussa ilmoittamistaan Finnair Plus -korttinumeroiden oikeellisuudesta. Finnair Plus -kortista löytyvä jäsennumero ilmoitetaan matkavarausten yhteydessä. Aurinkomatkat vähentää matkaan tarvittavat Finnair Plus -pisteet matkan varanneen ja/tai mukana matkustavien tileiltä varausvaiheessa ilmoitettujen korttinumeroiden mukaisesti.

Matkanjärjestäjällä on oikeus vaihtaa asiakkaalle normaalihintainen Finnair Lento+hotelli -matka, mikäli asiakkaan pisteitä ei ole riittävästi. Tällöin asiakas on velvollinen maksamaan muutoksesta aiheutuvan mahdollisen hinnan erotuksen tai mahdollisesta matkan peruutuksesta aiheutuvat todelliset kulut sekä Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukaisen kulun.

Finnair Plus Lento&hotelli -matkan saatavuus perustuu Finnairin lentopaikkojen ja Aurinkomatkojen käyttämien alihankkijoiden hotellihuoneiden varaustilanteeseen.

Finnair Plus Lento&hotelli -matkan hinta koostuu määriteltyjen Finnair Plus -pisteiden ja rahallisesti maksettavan osuuden mukaan. Asiakkaan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on käytössään valitsemalleen matkalle riittävästi Finnair Plus -pisteitä kutakin matkustajaa kohden.

Finnair Plus Lento&hotelli -matkan rahallisesti maksettavan osuuden maksusuoritus tapahtuu varauksenteon yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla.

Maksusuoritus tapahtuu varauksen teon yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla. Luottokorttimaksu siirtyy Aurinkomatkojen myyntipalveluun suojatun yhteyden kautta (SSL-tekniikka) ja lähtee heti luottokorttiyhtiön käsiteltäväksi. Maksusuoritukseen tarvitaan kortin CVV-tunnus, joka on kortin takaosassa oleva 3- tai 4 -numeroinen koodi, lisäksi matkaostot on suojattu Verified by Visa ja MasterCard SecureCode –palveluilla. Luottokorttiyhtiöiden palvelu varmentaa luottokorttisi matkaostoksia maksaessasi. Varmennusta varten tarvitset joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai kortinmyöntäjän luoman salasanan palvelua varten. Maksupalvelulain myötä luottokorttikauppias on oikeutettu perimään lisämaksua kortin omistajalta perustuen kortilla maksamisen asianmukaisiin kuluihin (kauppiasprovisio). Lisämaksu peritään luottokorttimaksun yhteydessä palveluhinnastomme mukaan.

Maksujen tarkistuksen jälkeen tarvittavat matkadokumentit toimitetaan asiakkaalle 48 tunnin kuluessa varauksen yhteydessä valitun toimitustavan ja annettujen sähköpostiosoitetietojen mukaisesti. Lisämaksua vastaan asiakkaalla on mahdollisuus saada matkadokumentit toimitettuna postitse kotiin. Asiakkaan velvollisuus on ilmoittaa matkadokumenteista, joita hän ei ole vastaanottanut kotiinsa seitsemän (7) arkipäivän sisällä varauksen tekemisen jälkeen. Aurinkomatkat ei korvaa postin kadottamia matkadokumentteja. Matkadokumentteja ei toimiteta postitse Suomen rajojen ulkopuolelle.

Asiakas on velvollinen ottamaan varausvahvistuksen sekä matkadokumentit (vahvistus sähköisestä lentolipusta sekä majoitusta ja muita mahdollisia palveluita koskevat dokumentit) matkalle mukaan.

Asiakas on velvollinen ilmoittamaan Aurinkomatkojen asiakaspalveluun mikäli hän ei ole saanut varausvahvistusta 24 tunnin kuluessa varauksen teosta.

Vahvistettu hinta voi muuttua lipunkirjoituksen yhteydessä. Tällöin olemme välittömästi yhteydessä asiakkaaseen, kun varaus saapuu Aurinkomatkoihin.

Alkuun

Hinnat ja verot

Hintaan sisältyvät ne palvelut veroineen ja palvelumaksuineen, jotka mainitaan asiakkaan saamassa varausvahvistuksessa. Hintaan eivät sisälly aamiaiset tai muut ateriat, lentokenttäkuljetukset, opaspalvelut eikä mahdolliset, kohteessa paikan päällä maksettavat verot (esim. Thaimaassa) ellei niitä erikseen mainita. Matkavakuutukset eivät sisälly matkojen hintoihin. Asiakkaan vastuulla on huolehtia riittävästä vakuutusturvasta ja sen kattavuudesta. Suosittelemme vakuutuksen ottamista. Katso tarkemmin asiakkaan velvollisuudet.

Hinnat perustuvat tämän päivän valuuttakursseihin, hinnastoihin ja määräyksiin. Mikäli niissä tapahtuu muutoksia ennen lipun / matkadokumentin kirjoitusta, matkan hinta muuttuu vastaavasti. Hinnat ovat sitoumuksetta.

Lentolipun hinnassa peritään kaikki ne verot, jotka ovat mahdollista maksaa lipunkirjoitushetkellä ennen matkalle lähtöä. Matkustaja on velvollinen maksamaan mahdolliset muut verot muissa maissa paikanpäällä.

Alle 2-vuotiaasta sylilapsesta, jolla ei ole omaa istumapaikkaa lennolla, veloitetaan noin 10 % aikuisen lentolipun hinnasta sekä lentokenttäverot ja matkustajamaksut sekä Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Sylilapsena matkustava ei ole oikeutettu omaan istumapaikkaan lennolla eikä omaan vuodepaikkaan hotellissa. Mikäli hänelle halutaan oma paikka, hänen varaustaan käsitellään kuten 2-11-vuotiaan lapsimatkustajan. Sylilapsi on varattava suoraan asiakaspalvelun kautta. Sylilapsen matkasta ei veloiteta Finnair Plus -pisteitä.

2-11-vuotiaalle myönnetään normaalista Finnair Plus -pisteveloituksesta 50 %:n alennus. Alennus rahalla maksetusta osuudesta on kohteesta ja hotellista riippuvainen. 12-17-vuotiaalle myönnetään 50 %:n alennus normaalista Finnair Plus -pisteveloituksesta, alennusta ei myönnetä rahalla maksetusta osuudesta.

Varauksiin liittyvissä erikoistoiveissa (mm. lemmikkieläin, golfbägi, sukset, pyörätuoli, erikoisruokavalio tms.) tulee olla yhteydessä Aurinkomatkojen asiakaspalveluun. Lisäyksistä veloitamme voimassaolevan palveluhinnaston mukaisen lisämaksun.

Alkuun

Muutokset ja peruutukset

Finnair Plus Lento&hotelli -matkat kuuluvat erityisehtoisiin ja erityisluonteisiin matkoihin, joissa muutos- ja peruutuskulut määräytyvät poikkeuksellisten määräysten, kuten hotellien ja varaukseen lentoyhtiön reittilentojen nimenmuutosten, varaus- ja myyntiehtojen mukaan. Varattua ja maksettua matkaa ei yleensä voi muuttaa tai perua kuluitta. Peruutus – ja muutostapauksissa asiakkaan tulee välittömästi ottaa yhteyttä Aurinkomatkojen asiakaspalveluun.  Finnair Plus Lento&hotelli-matkojen peruutus tai muutos käsitellään tapauskohtaisesti.

Finnair Plus Lento&hotelli-matkojen lipunkirjoitus tapahtuu automaattisesti heti vahvistamisen ja maksamisen jälkeen Useimmat lentolipputyypit eivät salli takaisinmaksua lipunkirjoituksen jälkeen peruutus- tai muutostilanteissa. Mahdollinen takaisinmaksu näissä tapauksissa voi olla hyvin rajoitettua tai ei ole mahdollista lainkaan. Nämä säännöt ovat huomattavasti yleisiä valmismatkaehtoja (YVE) tiukemmat.

Finnair Plus -pisteet hyvitetään asiakkaan tilille, mikäli matka on peruttu viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä (Suomen aikaa). Vanhentuneita pisteitä ei hyvitetä. Matkanjärjestäjällä on oikeus periä asiakkaalta peruutuskulujen lisäksi maksut, jotka palvelun tuottaja perii matkanjärjestäjältä sekä lisäpalveluista aiheutuneet kustannukset.

Reittilentojen peruutuskuluina peritään yleensä lentolipun osuus. Hotellien muutos- ja peruutussäännöt vaihtelevat hotellista riippuen. Hotelli saattaa veloittaa vähintään yhden yöpymisen hinnan ja erillisen lisämaksun muutoksesta ja peruutuksesta.

Takaisinmaksua ei myönnetä peruuttamattomasta varauksesta. Jos asiakas ei käytä matkaan sisältyvää kuljetusta tai muuta palvelua tai käyttää niitä vain osittain, ei hänellä ole tällä perusteella oikeutta takaisinmaksuun. Lisäksi Aurinkomatkat veloittaa muutoksen tai peruutuksen työvaiheiden käsittelystä aiheutuneet palveluhinnaston mukaiset kohtuulliset kulut. Vakuutusyhtiöille laadittavasta todistuksesta Aurinkomatkat veloittaa palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun.

Mahdollisten lisämaksullisten palveluiden kuten lentokenttäkuljetuksen tai retken muutos- ja peruutuskulut vaihtelevat ja tapaukset käsitellään tapauskohtaisesti.

1. Matkustajan oikeus peruuttaa matka ilman syytä

Matkustaja voi peruttaa matkan ilman erityistä syytä, jolloin veloitamme peruutuksesta aiheutuneet todelliset kulut sekä Aurinkomatkojen työvaiheista aiheutuneet kohtuulliset kulut. Finnair Plus Lento&hotelli -matkat ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia valmismatkoja, jotka eivät perustu etukäteen hankittuihin kiintiöihin. Jokainen varaus tehdään yksilöllisesti ja maksetaan sovitun aikataulun mukaisesti. Näin ollen yksilöllisen Finnair Plus Lento&hotelli -matkan jälleenmyyminen peruutustapauksessa ei ole mahdollista. (YVE 4.2).

2. Matkustajan oikeus peruuttaa matka ylivoimaisen esteen vuoksi

Jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma ja hänellä on valmismatkalain 15 §:n 3 momentin ja yleisten valmismatkaehtojen 5.1. kohdan mukainen oikeus peruuttaa matka, veloitamme valmismatkojemme erityisluonteen vuoksi YVE 1.3. kohdan oikeuttamina matkustajalta korvauksen peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä, kuten ennakkoon maksetuista palveluista, joista meillä ei ole hinnanpalautusoikeutta (esim. lennot, majoituspalvelut). Aurinkomatkoilla on oikeus matkanjärjestäjänä periä todelliset alihankkijoiden kulut sekä toimistokulut 60 euroa/henkilö. Tapaukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus. Vakuutusten kattavuudessa voi olla eroja. Kehotamme matkustajaa tarkistamaan, onko vakuutukseenne sisältyvä peruutusturva riittävä.

3. Matkustajan oikeus muuttaa sopimusta ja luovuttaa se toiselle

Matkustajalla on oikeus muuttaa varauksessa olevia matkustajatietoja tai luovuttaa matkasopimus toiselle henkilölle, jolloin matkanjärjestäjällä on oikeus periä kohtuullinen korvaus luovutuksesta.

Matkustajatietojen muuttaminen:

Reittilentopohjaisten matkojen erityisluonteen vuoksi matkustajatietojen muuttaminen aiheuttaa lentolipun peruuttamisen ja uuden lentolipun varaamisen. Hinta määräytyy muutoshetken, saatavuuden ja paikkatilanteen hintojen mukaisesti. Muutoksesta aiheutuu merkittävä kulu, koska vanhasta lentolipusta ei saa hyvitystä ja uusi lentolippu voi olla aikaisempaa kalliimpi. Aurinkomatkoilla on oikeus matkanjärjestäjänä periä muutoksen aiheuttaman todelliset alihankkijoiden kulut sekä toimistokulut 60 euroa/henkilö. (YVE 8.2)

Sopimuksen luovutus:

Yleisissä valmismatkaehdoissa tarkoitettu sopimuksen luovutus toiselle henkilölle reittilennoissa aiheuttaa lentolipun peruuntumisen ja uuden lentolipun varaamisen. Hinta määräytyy luovutushetken, saatavuuden ja paikkatilanteen hintojen mukaisesti. Luovutuksesta aiheutuu merkittävä kulu, koska vanhasta lentolipusta ei saa hyvitystä ja uusi lentolippu voi olla aikaisempaa lentohintaa kalliimpi. Aurinkomatkoilla on oikeus matkanjärjestäjänä periä todelliset alihankkijoiden kulut sekä toimistokulut 60 euroa/henkilö. (YVE 8.2)


Alkuun

Asiakkaan velvollisuudet ja vastuut

Matkustaja ja matkanvaraaja vastaavat kaikista palvelun kautta tekemistään varauksista, peruutuksista, muutoksista sekä tilanteista, jolloin matkustaja ei varauksesta huolimatta käytä varattua paikkaa tai peruuta varausta ennen matkaa sekä muista mahdollisista kuluista.

Asiakkaan vastuulla on tarkistaa ennen matkan vahvistamista ja maksamista seuraavat asiat:

Alkuun


Asiakkaan vastuut matkan vahvistamisen ja maksamisen jälkeen sekä matkan aikana

Alkuun

Aurinkomatkojen vastuut

Aurinkomatkat käyttää Finnair Plus Lento&hotelli -matkojen alihankkijoina palveluntuottajia, kuten lentoyhtiöitä ja hotellivarauskeskuksia. Aurinkomatkat tekee sopimukset alihankkijoidensa kanssa ja on matkanjärjestäjänä vastuussa siitä, että asiakas saa ostamansa sopimuksen mukaiset palvelut. Mikäli asiakas ei saa ostamaansa palvelua, tulee hänen olla yhteydessä suoraan Aurinkomatkojen alihankkijaan tai Aurinkomatkoihin sillä hetkellä kun hän on oikeutettu saamaan kyseisen palvelun.


Alkuun

Asiakkaan itse valitseman ja erikseen ostettavan lisäpalvelun ehdot (retket ja kiertoajelut yms.)

Opastetut retket ja kiertoajelut:
Aurinkomatkat toimii lisäpalveluissa vain välittäjän roolissa eikä vastaa tilaisuuden toteutumisesta.

Tietyt retket edellyttävät, että retkelle osallistuu määrätty minimimäärä asiakkaita. Mikäli näin ei ole, on retken tai kiertoajelun palveluntuottajalla oikeus peruuttaa retki. Asiakkaalle ilmoitetaan tästä hyvissä ajoin. Palveluntuottajalla on oikeus muuttaa retken ajoreittiä tai perua retki mikäli paikalliset olosuhteet sitä vaativat. Mikäli näin tapahtuu, palveluntuottaja korvaa aiheutuneen vahingon seuraavasti:

Muuta huomioitavaa:

Peruutukset:

Alkuun


ILMAN FINNAIR PLUS -PISTEITÄ VARATTAVAT LENTO+HOTELLI -MATKOJEN ERITYISEHDOT

Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab (myöhemmin Aurinkomatkat) Finnair Lento+hotelli –matkaostot ja varaukset kuuluvat valmismatkalain alaisuuteen. Aurinkomatkojen Finnair Lento+hotelli -matkat ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia valmismatkoja, joiden vastuullinen matkanjärjestäjä on Aurinkomatkat. Matkat kuuluvat valmismatkavakuuden piiriin. Aurinkomatkat on asettanut Suomessa Kuluttajavirastolle vakuuden, joka kattaa nämä matkat. Aurinkomatkojen rekisteritunnus Kuluttajanvirastossa on KuVi 164/88/MJ. Finnair Lento+hotelli -matkoihin sovelletaan 1.7.2009 voimaan astuneen valmismatkalain ja yleisten valmismatkaehtojen (YVE) lisäksi tietyiltä osin alla olevia erityisehtoja.

Vahvistamalla ja maksamalla varauksen asiakas hyväksyy kaikki Finnair Lento+hotelli -matkaehdot.

Alkuun

Maksaminen, sopimuksen syntyminen ja matkadokumenttien toimitus

Asiakas varaa Finnair Lento+hotelli -paketin finnair.fi -sivustolta. Sopimus syntyy, kun asiakas hyväksyy lukeneensa matkaehdot, maksaa matkan ja saa varaamastaan matkasta varausvahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Vahvistettu varaus sisältää varausnumeron.

Maksusuoritus tapahtuu varauksenteon yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla. Luottokorttimaksu siirtyy Aurinkomatkojen myyntipalveluun suojatun yhteyden kautta (SSL-tekniikka) ja lähtee heti luottokorttiyhtiön käsiteltäväksi. Maksusuoritukseen tarvitaan kortin CVV-tunnus, joka on kortin takaosassa oleva 3- tai 4 -numeroinen koodi, lisäksi matkaostot on suojattu Verified by Visa ja MasterCard SecureCode –palveluilla. Luottokorttiyhtiöiden palvelu varmentaa luottokorttisi matkaostoksia maksaessasi. Varmennusta varten tarvitset joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai kortinmyöntäjän luoman salasana palvelua varten. Maksupalvelulain myötä luottokorttikauppias on oikeutettu perimään lisämaksua kortin omistajalta perustuen kortilla maksamisen asianmukaisiin kuluihin (kauppiasprovisio). Lisämaksu peritään luottokorttimaksun yhteydessä palveluhinnastomme mukaan.

Maksujen tarkistuksen jälkeen tarvittavat matkadokumentit toimitetaan asiakkaalle 48 tunnin kuluessa varauksen yhteydessä valitun toimitustavan ja annettujen sähköpostiosoitetietojen mukaisesti. Lisämaksua vastaan asiakkaalla on mahdollisuus saada matkadokumentit toimitettuna postitse kotiin. Asiakkaan velvollisuus on ilmoittaa matkadokumenteista, joita hän ei ole vastaanottanut kotiinsa seitsemän (7) arkipäivän sisällä  varauksen tekemisen jälkeen. Aurinkomatkat ei korvaa postin kadottamia matkadokumentteja. Matkadokumentteja ei toimiteta postitse Suomen rajojen ulkopuolelle.

Asiakas on velvollinen ottamaan varausvahvistuksen sekä matkadokumentit (vahvistus sähköisestä lentolipusta sekä majoitusta ja muita mahdollisia palveluita koskevat dokumentit) matkalle mukaan.

Asiakas on velvollinen ilmoittamaan Aurinkomatkojen asiakaspalveluun mikäli hän ei ole saanut varausvahvistusta 24 tunnin kuluessa varauksen teosta.

Vahvistettu hinta voi muuttua lipunkirjoituksen yhteydessä. Tällöin olemme välittömästi yhteydessä asiakkaaseen, kun varaus saapuu Aurinkomatkoihin.

Alkuun

Hinnat ja verot

Hintaan sisältyvät ne palvelut veroineen ja palvelumaksuineen, jotka mainitaan asiakkaan saamassa varausvahvistuksessa. Hintaan eivät sisälly aamiaiset tai muut ateriat, lentokenttäkuljetukset, opaspalvelut eikä mahdolliset, kohteessa paikan päällä maksettavat verot (esim. Thaimaassa) ellei niitä erikseen mainita. Matkavakuutukset eivät sisälly matkojen hintoihin. Asiakkaan vastuulla on huolehtia riittävästä vakuutusturvasta ja sen kattavuudesta. Suosittelemme vakuutuksen ottamista.

Hinnat perustuvat tämän päivän valuuttakursseihin, hinnastoihin ja määräyksiin. Mikäli niissä tapahtuu muutoksia ennen lipun / matkadokumentin kirjoitusta, matkan hinta muuttuu vastaavasti. Hinnat ovat sitoumuksetta.

Lentolipun hinnassa peritään kaikki ne verot, jotka ovat mahdollista maksaa lipunkirjoitushetkellä ennen matkalle lähtöä. Matkustaja on velvollinen maksamaan mahdolliset muut verot muissa maissa paikanpäällä.

Alle 2-vuotiaasta sylilapsesta, jolla ei ole omaa istumapaikkaa lennolla, veloitetaan noin 10 % aikuisen lentolipun hinnasta sekä lentokenttäverot ja matkustajamaksut sekä Aurinkomatkojen palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Sylilapsena matkustava ei ole oikeutettu omaan istumapaikkaan lennolla eikä omaan vuodepaikkaan hotellissa. Mikäli hänelle halutaan oma paikka, hänen varaustaan käsitellään kuten 2-11-vuotiaan lapsimatkustajan. Sylilapsi on varattava suoraan asiakaspalvelun kautta.

Varauksiin liittyvissä erikoistoiveissa (mm. lemmikkieläin, golfbägi, sukset, pyörätuoli, erikoisruokavalio tms.) tulee olla yhteydessä Aurinkomatkojen asiakaspalveluun. Lisäyksistä veloitamme voimassaolevan palveluhinnaston mukaisen lisämaksun.

Alkuun

Muutokset ja peruutukset

Finnair Lento+hotelli -matkat kuuluvat erityisehtoisiin ja erityisluonteisiin matkoihin, joissa muutos- ja peruutuskulut määräytyvät poikkeuksellisten määräysten, kuten hotellien ja varaukseen valitun lentoyhtiön reittilentojen nimenmuutosten, varaus- ja myyntiehtojen mukaan. Varattua ja maksettua matkaa ei yleensä voi muuttaa tai perua kuluitta. Peruutus – ja muutostapauksissa asiakkaan tulee välittömästi ottaa yhteyttä Aurinkomatkojen asiakaspalveluun. Finnair Lento+hotelli-matkojen peruutus tai muutos käsitellään tapauskohtaisesti.

Finnair Lento+hotelli-matkojen lipunkirjoitus tapahtuu automaattisesti heti vahvistamisen ja maksamisen jälkeen Useimmat lentolipputyypit eivät salli takaisinmaksua lipunkirjoituksen jälkeen peruutus- tai muutostilanteissa. Mahdollinen takaisinmaksu näissä tapauksissa voi olla hyvin rajoitettua tai ei ole mahdollista lainkaan. Nämä säännöt ovat huomattavasti yleisiä valmismatkaehtoja (YVE) tiukemmat.

Reittilentojen peruutuskuluina peritään yleensä lentolipun osuus. Hotellien muutos- ja peruutussäännöt vaihtelevat hotellista riippuen. Hotelli saattaa veloittaa vähintään yhden yöpymisen hinnan ja erillisen lisämaksun muutoksesta ja peruutuksesta.

Takaisinmaksua ei myönnetä peruuttamattomasta varauksesta. Jos asiakas ei käytä matkaan sisältyvää kuljetusta tai muuta palvelua tai käyttää niitä vain osittain, ei hänellä ole tällä perusteella oikeutta takaisinmaksuun. Lisäksi Aurinkomatkat veloittaa muutoksen tai peruutuksen työvaiheiden käsittelystä aiheutuneet kohtuulliset kulut. Vakuutusyhtiöille laadittavasta todistuksesta Aurinkomatkat veloittaa palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun. Muilta osin sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja.

Mahdollisten lisämaksullisten palveluiden kuten lentokenttäkuljetuksen tai retken muutos- ja peruutuskulut vaihtelevat ja tapaukset käsitellään tapauskohtaisesti.

1. Matkustajan oikeus peruuttaa ilman syytä

Matkustaja voi peruttaa matkan ilman erityistä syytä, jolloin veloitamme peruutuksesta todelliset kulut sekä Aurinkomatkojen työvaiheista aiheutuneet kohtuulliset kulut. Finnair Lento+hotelli -matkat ovat reittilentoihin perustuvia, yksilöllisesti koottavia omatoimisia valmismatkoja, jotka eivät perustu etukäteen hankittuihin kiintiöihin. Jokainen varaus tehdään yksilöllisesti ja maksetaan sovitun aikataulun mukaisesti. Näin ollen yksilöllisen Finnair Lento+hotelli -matkan jälleenmyyminen peruutustapauksessa ei ole mahdollista. (YVE 4.2).

2. Matkustajan oikeus peruuttaa matka ylivoimaisen esteen vuoksi

Jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma ja hänellä on valmismatkalain 15 §:n 3 momentin ja yleisten valmismatkaehtojen 5.1. kohdan mukainen oikeus peruuttaa matka, veloitamme valmismatkojemme erityisluonteen vuoksi YVE 1.3. kohdan oikeuttamina matkustajalta korvauksen peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä, kuten ennakkoon maksetuista palveluista, joista meillä ei ole hinnanpalautusoikeutta (esim. lennot, majoituspalvelut). Aurinkomatkoilla on oikeus matkanjärjestäjänä periä todelliset alihankkijoiden kulut sekä toimistokulut 60 euroa/henkilö. Tapaukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus. Vakuutusten kattavuudessa voi olla eroja. Kehotamme matkustajaa tarkistamaan, onko vakuutukseenne sisältyvä peruutusturva riittävä.

3. Matkustajan oikeus muuttaa sopimusta ja luovuttaa se toiselle

Matkustajalla on oikeus muuttaa varauksessa olevia matkustajatietoja tai luovuttaa matkasopimus toiselle henkilölle, jolloin matkanjärjestäjällä on oikeus periä kohtuullinen korvaus luovutuksesta.

Matkustajatietojen muuttaminen:

Reittilentopohjaisten matkojen erityisluonteen vuoksi matkustajatietojen muuttaminen aiheuttaa lentolipun peruuttamisen ja uuden lentolipun varaamisen. Hinta määräytyy muutoshetken, saatavuuden ja paikkatilanteen hintojen mukaisesti. Muutoksesta aiheutuu merkittävä kulu, koska vanhasta lentolipusta ei saa hyvitystä ja uusi lentolippu voi olla aikaisempaa kalliimpi. Aurinkomatkoilla on oikeus matkanjärjestäjänä periä muutoksen aiheuttaman todelliset alihankkijoiden kulut sekä toimistokulut 60 euroa/henkilö. (YVE 8.2)

Sopimuksen luovutus:

Yleisissä valmismatkaehdoissa tarkoitettu sopimuksen luovutus toiselle henkilölle reittilennoissa aiheuttaa lentolipun peruuntumisen ja uuden lentolipun varaamisen. Hinta määräytyy luovutushetken, saatavuuden ja paikkatilanteen hintojen mukaisesti. Luovutuksesta aiheutuu merkittävä kulu, koska vanhasta lentolipusta ei saa hyvitystä ja uusi lentolippu voi olla aikaisempaa lentohintaa kalliimpi. Aurinkomatkoilla on oikeus matkanjärjestäjänä periä todelliset alihankkijoiden kulut sekä toimistokulut 60 euroa/henkilö. (YVE 8.2)

Alkuun

Asiakkaan velvollisuudet ja vastuut

Matkustaja ja matkanvaraaja vastaavat kaikista palvelun kautta tekemistään varauksista, peruutuksista, muutoksista sekä tilanteista, jolloin matkustaja ei varauksesta huolimatta käytä varattua paikkaa tai peruuta varausta ennen matkaa sekä muista mahdollisista kuluista.

Asiakkaan vastuulla on tarkistaa ennen matkan vahvistamista ja maksamista seuraavat asiat:

Alkuun

Asiakkaan vastuut matkan vahvistamisen ja maksamisen jälkeen sekä matkan aikana

Alkuun

Aurinkomatkojen vastuut

Aurinkomatkat käyttää Finnair Lento+hotelli -matkojen alihankkijoina palveluntuottajia, kuten lentoyhtiöitä ja hotellivarauskeskuksia. Aurinkomatkat tekee sopimukset alihankkijoidensa kanssa ja on matkanjärjestäjänä vastuussa siitä, että asiakas saa ostamansa sopimuksen mukaiset palvelut. Mikäli asiakas ei saa ostamaansa palvelua, tulee hänen olla yhteydessä suoraan Aurinkomatkojen alihankkijaan tai Aurinkomatkoihin sillä hetkellä kun hän on oikeutettu saamaan kyseisen palvelun.

Alkuun

Asiakkaan itse valitseman ja erikseen ostettavan lisäpalvelun ehdot (retket ja kiertoajelut yms.)

Opastetut retket ja kiertoajelut:
Aurinkomatkat toimii lisäpalveluissa vain välittäjän roolissa eikä vastaa tilaisuuden toteutumisesta.

Tietyt retket edellyttävät, että retkelle osallistuu määrätty minimimäärä asiakkaita. Mikäli näin ei ole, on retken tai kiertoajelun palveluntuottajalla oikeus peruuttaa retki. Asiakkaalle ilmoitetaan tästä hyvissä ajoin. Palveluntuottajalla on oikeus muuttaa retken ajoreittiä tai perua retki mikäli paikalliset olosuhteet sitä vaativat. Mikäli näin tapahtuu, palveluntuottaja korvaa aiheutuneen vahingon seuraavasti:

Muuta huomioitavaa:

Peruutukset:

Alkuun

HYVÄ TIETÄÄ

Hyvä tietää - Hotellit

Alkuun

Hyvä tietää - Lennot

Alkuun

Matkustettaessa Yhdysvaltoihin

Yhdysvaltojen viranomaisten turvamääräysten vuoksi Yhdysvaltoihin lentäviltä matkustajilta vaaditaan ennakkoon toimitettavan lentoyhtiölle seuraavat tiedot:

Jos olet varaamassa matkaa USA:han, monet lentoyhtiöt vaativat ennakkotiedot jo ennen lentolippujen kirjoittamista. Tiedot tulee täyttää heti Varausvahvistussivun kautta kohdasta "Matkustajien tiedot" ja "Muokkaa". Täytä ennakkotiedot ja paina "Tallenna". Tietojen täyttämättä jättäminen voi estää lentolippujen kirjoittamisen kokonaan. Tarvittavat tiedot voitte lisätä myös lentoyhtiölle suoraan heidän omien Internet-sivujen kautta. Asiakkaan halutessa Aurinkomatkat voi täyttää tarvittavan lomakkeet asiakkaan puolesta ja toimittaa tiedot lentoyhtiölle. Aurinkomatkat veloittaa tästä palveluhinnaston mukaisen palvelumaksun.

Useimmat lentoyhtiöt toivovat, että matkustajat ilmoittavat nämä tiedot lentoyhtiön Internet -sivujen kautta. Yhdysvaltojen passimääräyksiin voi tutustua Suomen ulkoministeriön sivuilla kohdassa Matkustustiedot maittain, Yhdysvallat.

USA:ssa on käytössä pakollinen ja maksullinen sähköinen ESTA-maahantulolomake. Lisätietoja ja ESTA-hakemus.


Alkuun

Matkustettaessa Isoon-Britanniaan

Iso-Britannia kerää mm. Suomesta tulevilta matkustajilta ns. API (Advanced Passenger Information)- eli matkustajarekisteritietoja.

Ennakkoon kerättäviä tietoja ovat:

Tiedot tulee syöttää ennen matkaa British Airwaysin Internet-sivuilla www.ba.com -> Manage My Booking -palvelussa, johon pääsee kirjautumaan varausnumerolla tai viimeistään lentokentän lähtöselvityksessä.

Suosittelemme tietojen ilmoittamista ennen lähtöä myös muiden lentoyhtiöiden Internet-sivuilla.


Alkuun

Matkustettaessa Thaimaahan

Bangkokin maahantuloviranomaiset ovat ottaneet käyttöön uuden passintarkastuskäytännön. Bangkokin lentoasemalla sekä lähtöselvitys että passintarkastus tulee olla tehtynä vähintään kaksi tuntia ennen koneen lähtöä.


Alkuun

Matkustettaessa Kanadaan

Kanadan viranomaisten turvamääräysten vuoksi Kanadaan lentäviltä matkustajilta vaaditaan ennakkoon toimitettavan lentoyhtiölle seuraavat tiedot:

Nämä ehdot on laadittu 27.4.2011 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Alkuun